5 retete de pizza care nu ingrasa. Combinatii delicioase, sarace in carbohidrati
Cu o gama variata de optiuni care includ blaturi fara faina si combinatii de ingrediente sarace in carbohidrati, aceste variante de pizza sunt o alegere excelenta pentru cei care doresc sa se bucure de o gustare savuroasa fara a-si compromite dieta.
Pizza este, fara indoiala, una dintre cele mai apreciate mancaruri din lume. Dar daca regimul tau alimentar este bazat pe un consum mic de carbohidrati, atunci pizza nu are ce sa caute in meniul tau - sau cel putin asa crezi. Evident, nu poate fi vorba de blatul cu care esti obisnuita, dar oamenii si-au pus creativitatea la treaba pentru a gasi o varianta care sa imbine pofta de pizza cu nevoia de a consuma foarte putini carbohidrati.
Iata cateva exemple delicioase de pizza cu continut scazut de carbohidrati, pe care internautii le pun la bataie si care au primit aprobarea expertei culinare Julie Upton, citata de site-ul womenshealthmag.com.
Blatul din albusuri de ouAi nevoie de albusuri de ou, condimente si...cam atat! Desi nu are multe ingrediente, acest blat are un continut nutritional foarte bogat. ,,Ouale sunt considerate ca fiind ceea mai buna sursa de proteine, oferind toti cei 9 amino-acizi esentiali", spune Upton.
Informatii nutritionale / portie: 166 calorii, 0 gr. carbohidrati, 33 gr. proteine, 0 gr. grasimi.
Blatul din cartofi dulciAceasta reteta, prezentata de The Big Man's World este foarte simpla: se combina cartofii dulci pasati cu faina de cocos, amidon din tapioca si condimente pentru a obtine un blat delicios. Cartofii dulci contin foarte multi nutrienti, cum ar fi vitaminele A, C si B6 dar si potasiu si fibre.
Informatii nutritionale / portie: 96 calorii, 18 gr. carbohidrati, 1,5 gr, proteine, 2 gr. grasimi.
Lipii din doua ingredienteO alta varianta de blat, oferita tot de The Big Man's World, combina faina de ovaz, lapte si condimente. ,,Fulgii de ovaz sunt extraordinar de buni pentru sanatate", sustine Upton. ,,Ajuta la controlul greutatii si pot contribui la scaderea colesterolului rau. In plus, ofera senzatia de satietate, asa ca vei fi destula de satula dupa 1-2 felii."
Informatii nutritionale/portie: 132 calorii, 21 gr. carbohidrati, 5,5 gr. proteine, 3,5 gr. grasimi.
Blat din faina de migdaleSe obtine amestecand faina de migdale cu mozzarella, crema de branza, oua si condimente. ,,Faina de migdale este foarte buna, pentru ca migdalele sunt benefice pentru inima", concluzioneaza Upton.
Informatii nutritionale/ portie: 203 calorii, 4 gr. carbohidrati, 11 gr. proteine, 17 gr. grasimi.
Blatul din conopidaEste considerat cea mai buna varianta de blat de pizza care nu ingrasa cu continut de carbohidrati. Reteta pusa la dispozitie pe youtube de catre TheDomesticGeek este cea mai buna dintre toate. Se combina conopida maruntita cu mozzarella, parmezan si oua. ,,Cel mai mare castig din aceasta reteta este conopida", spune Upton. ,,Conopida este o leguma care are proprietati anti-inflamatorii si un continut scazut de calorii."
Informatii nutritionale / portie: 77 calorii, 4,5 gr. Carbohidrati, 7 gr. proteine, 4,5 gr. grasimi.
Comments