Cotnari isi deschide portile digitale si te invita sa explorezi ,,Crama Transparenta", din confortul...


Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din Romania, cu o istorie indelungata in productia de vinuri din soiuri pure romanesti, lanseaza campania ,,Crama Transparenta". In cadrul campaniei, Cotnari isi deschide portile, acum si virtual, si ii invita pe pasionatii de vin sa descopere, cu un singur click, procesul productiei de vinuri premiate. Cu scopul de a transparentiza productia autohtona de vinuri si de a respinge miturile legate de acest domeniu, Cotnari devine prima crama din Romania care ofera transparenta totala asupra procesului de vinificare. Totodata, Cotnari anunta o cifra de afaceri de peste 134 milioane lei, pentru anul 2023, cu o crestere usoara fata de 2022, cand cifra de afaceri a depasit 132 milioane lei.


Prin intermediul noii platforme www.cramatransparenta.ro, compania pune la dispozitia consumatorilor si celor interesati de procesul de vinificare informatii detaliate despre productie, acces in cele trei crame si degustari de vin. Mai mult decat atat, vizitatorii pot urmari in regim de live streaming imagini din crama si, in plus, compania a pus la dispozitie un numar de telefon dedicat pentru discutii directe cu reprezentantii companiei, (0232) 730 392, dar si un numar de whatsapp, 0741 290 940.


"Odata cu lansarea campaniei Crama Transparenta, va invitam sa ne vizitati, acum si virtual din confortul casei dumneavoastra, pentru a descoperi farmecul si traditia vinului romanesc in cea mai autentica si inovatoare forma. Asteptam cu nerabdare sa va intampinam, sa va raspundem la intrebari si sa impartasim din pasiunea noastra pentru vinul de calitate. Am modernizat si etichetele vinurilor demiseci Grasa de Cotnari, Cotnari Busuioaca si Cotnari Tamaioasa Romaneasca si le veti putea regasi la raft evidentiate cu eticheta alba. Intarim astfel mesajul de crama deschisa si transparenta in relatia cu consumatorii directi. Investitiile in infrastructura sunt in desfasurare. Pana la acest moment am achizitionat bene noi pentru recoltare mecanizata si planificam sa finalizam o noua sectie completa de prelucrare mecanizata a strugurilor, cu o capacitate de prelucrare de 500 de tone pe zi. In plus, ne propunem sa investim in zona de viticultura, replantand o suprafata de aproximativ 80 de hectare de vie.


De asemenea, am modernizat sectia actuala de prelucrare a strugurilor prin achizitionarea a 4 desciorchinatoare si 2 prese noi. Extinderea capacitatilor de fermentare cu inca 4 milioane de litri va contribui semnificativ la reducerea perioadei de recoltare. Estimam ca valoarea totala a acestor investitii va fi de aproximativ 20 milioane de lei, ceea ce demonstreaza angajamentul nostru fata de inovatie si excelenta in domeniul vinicol. Continuam demersul de modernizare initiat de crama Cotnari si ne propunem sa consolidam trei dintre cele mai importante obiective ale anului 2023: transparentizarea procesului de productie, dezvoltarea de noi sortimente de vinuri din soiuri pure romanesti si investitiile in modernizarea infrastructurii noastre viticole si vinicole.", a declarat Remus Deleanu, Director General Cotnari S.A.



Cei interesati sa viziteze cramele Cotnari o pot face acum printr-un singur click: fie accesand direct platforma dedicata www.cramatransparenta.ro sau navigand prin celelalte platforme oficiale ale companiei, la sectiunea Turism. Pachetul contine: o vizita gratuita intr-una dintre cele trei crame Cotnari, o degustare a vinurilor, dar si un certificat de Ambasador al Cramei Transparente, insotit de un cod de reducere de 20%, valabil timp de trei luni de la vizita.


In topul preferintelor consumatorilor se afla in continuare Grasa de Cotnari si respectiv Tamaioasa Romaneasca, soiuri pure romanesti, care ocupa cel mai insemnat procent din vanzari. Reprezentantii companiei afirma ca in Romania, in ultimii ani, a crescut interesul si pentru vinurile rose. Acest trend a facut ca sortimentul Cotnari Busuioaca rose sa ocupe un loc important in cifra de afaceri. In ceea ce priveste vinurile seci si cele spumante, soiul Francusa a avut cea mai importanta crestere.


Cotnari anunta ca a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 134 milioane lei, avand aproximativ 300 de angajati permanenti, la care se adauga un numar cuprins intre 300 si 700 de lucratori sezonieri, in functie de specificul lucrarilor viticole din timpul anului. Compania anunta totodata, ca acorda o atentie deosebita mecanizarii si automatizarii procesului de fabricare, pe fondul costurilor tot mai ridicate privind forta de munca, dar si a lipsei acesteia.


---


Despre Cotnari


Podgoria Cotnari se intinde pe o suprafata de aproximativ 1750 hectare de vie, fiind dedicata exclusiv soiurilor autohtone de struguri. De la Grasa de Cotnari la Feteasca Neagra, gama de vinuri acopera toate preferintele, de la cele dulci si demidulci la cele seci si spumante. Grupul Cotnari detine trei crame distincte: crama Cotnari, crama Axinte si crama Vladoianu. In timpul perioadei de recoltare, se proceseaza anual aproximativ 21 milioane de kg de struguri, din care se obtin aproximativ 15 milioane de litri de vin. Capacitatea de prelucrare este de 900 tone / zi la crama Cotnari (exceptand noua sectie de prelucrare mecanizata) si 200 tone / zi la crama Axinte. Volumul total de vanzari se ridica la aproximativ 12,5 milioane de unitati / an.


Comments