Maritozzi. Reteta de briose italiene cu crema de frisca

Maritozzi. Reteta de briose italiene cu crema de frisca

Maritozzi. Reteta de briose italiene cu crema de frisca

Reteta acestor briose dateaza din anii 1800 si simbolizeaza dragostea. Se povesteste ca aceste briose italiene cu crema au fost oferite de viitorii soti viitoarelor lor mirese, in prima vineri a lunii martie, care era considerata Ziua Indragostitilor. In interiorul cremei ascundeau inelul de logodna sau alt cadou simbolic de aur.

O alta legenda spune ca fetele coceau briosele pentru a atrage atentia tinerilor din orasul lor. Viitorul sot trebuia sa aleaga briosa fetei care ii placea. Chiar daca nu respectam traditia acestor briose, merita preparate pentru momentele dulci ale zilei.

Urmareste mai jos reteta detaliata cu lista de ingrediente si pasii necesari, pentru a prepara si tu delicioasele briose.

Maritozzi - Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestui desert de ingrediente pentru aluat si de ingrediente pentru crema de frisca, conform listei de mai jos.

Pentru aluat:500 gr faina25 gr zahar7 gr drojdie uscata1 lingurita de sare250 ml lapte40 gr miere1 ou1 lingurita extract de vanilie60 ml ulei de masline extravirgincoaja de portocala si coaja de lamaie.Pentru uns aluatul:1 ou1 lingurita de lapte.Pentru crema:400 ml smantana pentru frisca50 gr zahar pudra1 lingurita extract de vanilie.Idei de mic dejun pentru vegetarieni. Un gust exceptional, de la prima ora a diminetiiReteta pentru Maritozzi - Mod de preparare

Se incepe cu prepararea aluatului, care necesita un timp de framantare, dar si un timp de dospire, pentru ca este un aluat cu drojdie. Dupa dospire, se formeaza briosele, care se mai lasa o perioada de timp in tava pentru a se dezvolta.

Crema de frisca o poti prepara dupa coacerea brioselor, in timp ce acestea se racesc.

Cum prepari aluatul pentru briose italiene

Trece faina prin sita intr-un bol mare sau direct in bolul mixerului. Adauga zaharul, drojdia, sarea si amesteca. Creeaza un loc mai adanc la mijloc si adauga acolo mierea, oul, extractul de vanilie, cojile de citrice razuite fin si uleiul. Amesteca pentru omogenizare, apoi toarna laptele putin cate putin, in timp ce amesteci toate ingredientele din bol. Dupa ce se formeaza aluatul, framanta-l timp de 7-8 minute, pana cand devine compact.

Unge bolul cu ulei, pune aluatul in el si acopera-l cu un stergar curat. Lasa-l la dospit timp de aproximativ o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Secretele prepararii unui cheesecake perfect. Cele mai bune trucuri de la cofetariCum formezi si coci briosele Maritozzi

Dupa ce aluatul s-a dospit suficient, imparte-l in 12 bucati, pe care le modelezi sub forma de bile. Asaza bilele de aluat intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele sa se dezvolte. Acopera tava cu un prosop curat si mai lasa briosele la dezvoltat pana cand isi dubleaza volumul, timp de aproximativ 1 ora.

Inainte de a introduce tava in cuptor, unge briosele ou amestecat cu lapte si incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi, coace briosele pentru aproximativ 15 minute, pana cand se rumenesc frumos. Dupa coacere, lasa briosele sa se raceasca pentru a le putea sectiona.

Crema de frisca pentru Maritozzi se prepara foarte simplu. Se amesteca smantana rece pana cand devine consistenta, apoi se adauga zaharul si vanilia si se continua amestecarea pana cand se obtine o frisca mai ferma.

Cititi continuarea aici

Reteta de musaca de post a maicii Cristofora de la Manastirea Valeni. ,,Lasam sa mai dea cateva clocote si apoi o turnam peste cartofi"

Comments