Ce trebuie sa faca romanii care inca nu au primit cardurile sociale

Ce trebuie sa faca romanii care inca nu au primit cardurile sociale

Ce trebuie sa faca romanii care inca nu au primit cardurile sociale

Vouchere sociale 2024. Programul social ,,Sprijin pentru Romania" continua si in 2024, in aceleasi conditii. Concret, o data la doua luni, romanii cu venituri reduse primesc cate 250 de lei pe cardurile sociale, bani cu care pot cumpara alimente. Anul acesta, lunile in care banii intra pe card sunt: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie si decembrie.

Exista situatii in care, chiar daca se incadreaza in cerintele legale, unii romani nu au primit cardurile sau nu le-au fost incarcare cu sumele cuvenite. Potrivit autoritatilor cu competente in domeniu, toti romanii aflati in aceasta situatie sunt indemnati sa se adreseze Casei Teritoriale de Pensii sau Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala din judetul de resedinta.

Detaliile referitoare la criteriile de eligibilitate pentru vouchere sociale pentru produse alimentare si mese calde pot fi gasite in Art. 3 si 4 ale OUG nr.36/2022.

Incepand de anul acesta, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 de lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente si mese calde in valoare de 250 de lei, o dara la doua luni. Anterior, au beneficiat de aceste vouchere persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 de lei. Majorarea plafonului a fost propusa MIPE, iar tot din acest an, aceleasi categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de doua ori pe an, de pachete cu alimente.

Cine beneficiaza de aceste vouchere pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflati in evidenta caselor de pensii sectoriale si beneficiarii de drepturi acordate in baza legilor cu caracter special, platite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale caror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;persoanele - copii si adulti - incadrate in grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale caror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;familiile cu cel putin 2 copii in intretinere ale caror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;familiile monoparentale ale caror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;familiile si persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune , in conditiile Legii nr. 196/2016, , cu modificarile si completarile ulterioare;persoanele fara adapost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale in vigoare.

Comments