Desi Legea "specialilor" a fost schimbata, veniturile raman in continuare nesimtite. Umilinta maxima...

Cea mai mare pensie speciala, in Romania, este cu putin peste 58.000 de lei, ceea ce ar insemna 25 de pensii medii si 45 de pensii minime. Acest lucru inseamna ca cei mai multi dintre beneficarii pensiilor speciale primesc, practic, niste sume mult prea mari fata de cat au contribuit la stat de-a lungul vietii.

Cati romani primesc pensii care se incadreaza la categorii speciale. Lista actualizata

Mai mult decat atat, multi "speciali" ies la pensie la 47-48 de ani, in timp ce oamenii de rand ies la pensie chiar si la 60 de ani. Unora li se iau in calcul ultimii 2 ani de activitate, in timp ce altora li se iau in calcul chiar ultimele luni de activitate. Unii iau o pensie de 65% din media veniturilor, in timp ce la altii pensia ajunge chiar si la 80% din media veniturilor. In acest caz, calculul este cu mult diferit fata de cel al pensiilor normale.

Fost ministru cheie din PSD: Statul roman va ajunge la faliment din cauza pensiilor speciale ale magistratilor

Acest lucru face ca beneficiarii de pensii speciale sa primeasca niste sume mult mai mari fata de cat au contribuit, iar aceste sume sunt tot din bugetul statului.

In plus, de la an la an, numarul de "speciali" creste si, odata, cu el si cheltuielile cresc intr-un an cat pentru altii in 10.

Dreapta Unita ii cere presedintelui Iohannis sa convoace un referendum privind eliminarea pensiilor speciale. Data propusa

Mai mult decat atat, beneficiarii de pensii speciale pot cumula pensia speciala cu cea contributiva si cu alte eventuale venituri din salarii.

Oamenii sunt foarte nemultumiti si spun ca, desi au lucrat o viata intreaga, au o pensie foarte mica si nu le ajunge de la o luna la alta.

Comments