Pericolul din pateul vegetal. Foarte multi romani il consuma in perioada postului

Pericolul din pateul vegetal. Foarte multi romani il consuma in perioada postului

Pericolul din pateul vegetal. Foarte multi romani il consuma in perioada postului

Pateul vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate, deoarece contine un numar foarte mare de aditivi alimentari. Din analiza etichetelor a 70 de sortimente de pateu a rezultat ca doar unul singur nu contine aditivi alimentari. Cele mai multe produse analizate au in lista lor de ingrediente peste 10 aditivi alimentari, ajungand si pana la 15. Cei mai multi sunt extrem de toxici pentru organismul nostru.

De exemplu, E635 - Ribonucleotid disodic. Desi este posibil cancerigen, el a fost identificat in 29 din cele 70 de produse analizate.

Un alt aditiv alimentar, E1520 - Propilen glicol, produce stari depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic, iar in contact cu pielea produce dermatite.

OTRAVA ascunsa din pateul vegetal. Ingredientul TOXIC pe care il ignora toti consumatorii - de ce femeile NU trebuie sa-l mai consume

Monoglutamatul de sodiu sau E621 poate declansa Alzheimer si Parkinson si produce dureri de cap, slabiciune, greata, arsuri, astm. Atentie, nu trebuie consumat de femei!

La fel de periculos este si Guma guar sau E412, un aditiv ce produce balonari, greata, crampe, astm, alergii, eczeme. Si cu toate acestea, el a fost prezent in 28 de sortimente din cele 70 analizate.

Produsele de post, in majoritatea lor, sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional, din cauza numarului mare de aditivi alimentari si al continutului ridicat de sare. In cazul produselor de post, ingredientul principal trebuie sa fie constituit din una sau mai multe legume, nicidecum din apa sau ulei vegetal, asa cum s-a constatat in cazul pateului vegetal.

Analiza informatiilor existente pe eticheta a scos la iveala multe alte nereguli: nu se declara provenienta uleiului vegetal; nu se mentioneaza daca soia este sau nu modificata genetic sau daca aromele sunt naturale ori artificiale; in unele produse condimentele sunt inscrise in mod generic, dar nu este mentionat tipul condimentului, avand in vedere ca unele dintre ele sunt incluse in lista substantelor alergene. Sunt doar cateva din problemele descoperite pe etichete.

Comments